Rouwfotografie

Waarom rouwfoto’s belangrijk zijn.

Als je midden in je verdriet zit, zijn de emoties zo aanwezig dat tijdens de rouwperiode veel aan je voorbij gaat. De roes, waarin je leeft,  maakt dat je vele momenten niet bewust meemaakt. Daarom is het belangrijk dat je foto’s hebt waarop je kan terugvallen. Tevens is het voor de familie een tastbaar aandenken voor in de toekomst. Voor de verwerking van het verlies zijn de foto’s heel belangrijk. Deze beelden of een eventuele album vormen een waardevolle aanvulling in het verwerken van het gemis.


Hoe werken wij?

Discreet en respectvol maken wij de foto’s van de overledenen. Het kan op locatie: bij u thuis of in het ziekenhuis.
Voorafgaand bespreken we uw wensen. Waar wilt u allemaal foto’s van en misschien nog wel belangrijker: waarvan absoluut niet? Bijvoorbeeld details van  voetjes of handjes of het toevoegen van symbolen.
Alle foto’s worden door mij nabewerkt en u krijgt deze digitaal aangeleverd. Doorgaans zijn dat tussen de 20 en 30 foto’s. Desgewenst verzorgen wij afdrukken en/of een fotoalbum.


Verwachting

Rouwfotografie is een specifieke vorm van fotografie.  Je moet kennis hebben van de regels in het ziekenhuis, oog hebben voor details, sfeer en emoties kunnen vastleggen. Omdat ik als rouwfotograaf niet persoonlijk betrokken ben, kan ik de gebeurtenissen met een objectieve blik bekijken en deze met mijn camera vastleggen. Hierdoor ontstaat er een waardevolle reportage.


Uitvaartfotografie

Deze vorm van fotografie is vrij specifiek.  Alles begint met goed overleg met de nabestaanden en de begrafenisondernemer. Je moet oog hebben voor details, sfeer, omgeving en emoties kunnen vastleggen en je moet je onopvallend kunnen bewegen.  Omdat ik als rouwfotograaf niet persoonlijk betrokken ben, geef ik de ceremonie een objectieve kijk en probeer de sfeer met mijn camera vast te leggen. Dit wordt een waardevol verslag.
Mensen die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de uitvaart, kunnen via het album toch de sfeer voelen. Ook dit is een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking.
Wij werken samen met de uitvaartondernemer of hebben direct contact met u als nabestaande zodat wij weten wat de wensen zijn.


Voor informatie over de kosten, neem contact op met Lulu Vision.

error: Content is protected !!